Ziua Internațională a Astronomiei

Ziua Internațională a Astronomiei

Astăzi, 10 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Astronomiei. De aceea, toți pasionații de astronomie sunt invitați să ia parte la celebrarea acestei zile în Piața Unirii sau la Observatorul Astronomic al Universității Babeș Bolyai, unde va avea loc o sesiune de observații astronomice. 

Societatea Astronomică ANDROMEDA, împreună cu STARMAX și Observatorul Astronomic al Universității “Babeș-Bolyai”, vă invită să participați la o sesiune de observații astronomice organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, în 10 mai 2014, în Piața Unirii și la Observatorul Astronomic al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, începând cu ora 16:00. La acest eveniment sunt invitați clujenii de toate vârstele.

Participanții vor avea ocazia să descopere universul, prin intermediul telescoapelor astronomice ce vor fi puse la dispoziția publicului de către organizatori, sub îndrumarea unor astronomi profesioniști și amatori. Clujenii vor putea observa Soarele, Luna, planeta Jupiter, roiuri, nebuloase și galaxii prin telescoapele Societății Astronomice ANDROMEDA și STARMAX (dacă va fi senin).

Ziua astronomiei se sărbătorește de 2 ori pe an, primăvara și toamna, fiind o ocazie de a populariza astronomia și de a împărtăși bucuria observării universului cu proprii ochi. Cu această ocazie, mii de oameni au șansa de a privi, de cele mai multe ori pentru prima dată, printr-un telescop și de a vedea ceea ce îi pasionează pe astronomii amatori și profesioniști. Cluburi de astronomie, planetarii, observatoare astronomice din întreaga lume organizează evenimente speciale și sesiuni de observații pentru publicul larg.

Sursa: clujlife.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *