Spectacol de teatru ”Bravul nostru Micsa”

Spectacol de teatru ”Bravul nostru Micsa”

Spectacolul Bravul nostru Micsa, regizat de Tudor Lucanu, este prezentat pe scena Teatrului Național pe 19 martie, la ora 19:00. 

Într-o dimineață, ritmul firesc al unei comunităti tipic românesti este zdruncinat de conflictul provocat de decizia Violetei de a-l da afară din casă, din curte si din viata ei pe Micsa, iubitul de-o viată, ajuns de mai bine de un an de zile paralizat, hotărâre care amenintă să distrugă imaginea localitătii.

Fiecare membru al comunității, arhetip al vietii rurale actuale, din motive egoiste, încearcă să o convingă pe Violeta să îsi schimbe decizia, dar fără succes. Presa, mereu vigilentă, apare la fata locului si face public acest act social plin de cruzime. Dodo, tânărul întreprinzător reîntors în comunitate, speculează „reclama“ făcută de articolul din ziar si pune în mișcare un întreg sistem de comercializare a poveștii lui Micșa care atrage după sine transformarea modului de viață de până atunci.

Piesa lui Radu Tuculescu vorbeste despre inventivitatea tipic românească, conturează o lume rurală prinsă în angrenajul dezvoltării capitaliste, al cărei prim scop este obținerea unui profit prin orice mijloace. Spectacolul propus urmărește povestea acestei lumi dintr-un unghi obiectiv, care surprinde comicul amar al încercărilor de atingere a prosperitătii. (Tudor Lucanu)

regia: Tudor Lucanu
scenografia: Adrian Damian
sound design și muzica: Șerban Ursachi

Preţul biletelor:
15 lei;
7,5 lei – reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

sursa: cluj.com

Data: 19 martie 2014
Ora: 19:00
Locație: Teatrul Național ”Lucian Blaga”
Adresă: Piața Ștefan cel Mare 2-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *