Festivalul Internațional de Film Transilvania 2014

Festivalul Internațional de Film Transilvania 2014

Cluj-Napoca este și în acest an gazda binecunoscutului eveniment de film TIFF (Transylvania International Film Festival). De aceea, vă invităm ca în această seară să luați parte la deschiderea festivalului și să vă bucurați de frumusețea numeroaselor filme alese pe sprânceană din diferitele locații din oraș, pe care le puteți consulta pe site-ul evenimentului, tiff.ro. 

TIFF 2014 va debuta astăzi cu festivitatea de deschidere ce va avea loc în Piața Unirii, unde se va difuza filmul Philomena de la ora 20:45.

TIFF a fost înființat în 2002 și este organizat de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc. Ediția din 2014 se va desfășura în perioada 30 mai – 8 iunie 2014.

În cei doisprezece ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Ediţia din 2007 a festivalului a fost prima organizată simultan la Cluj şi Sibiu, Capitală Culturală Europeană în acel an.

Ultimele ediţii ale TIFF-ului au fost pe cât de spectaculoase, pe atât de bogate şi diverse în oferta de filme şi de evenimente de senzaţie. Ediţia din 2013 a prezentat nu mai puţin de 400 de proiecții, atrăgând peste 62.000 de spectatori în cele zece zile de festival.

Sursa: tiff.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *